16 Martie 2020

Comunicat de presă al Patronatului Creditului IFN (PCIFN)

 

Având in vedere situația existentă generata de epidemia de COVID-19 și de posibilele presiuni financiare pe bugetul familial al angajaților, precum si al IMM-urilor din România, membrii Patronatul Creditului IFN (PCIFN) au luat decizia ca în această perioadă sa trateze cu maximă atenție și înțelegere fiecare cerere venită din partea clienților.

Având în vedere situația existentă, clienții vor avea parte de o analiză personalizată a cererilor, adaptată nevoilor acestora. Printre masurile care se pot lua pentru a veni in ajutorul lor se numara: amanarea la plata a ratelor, extinderea perioadei de gratie, suspendarea penalitatilor, reducerea temporara a ratei dobanzii practicate.

‘’Fiecare membru va analiza cererile de amânare a plaților, luând în calcul situația existentă și va gasi soluții benefice pentru fiecare client in parte. Am încredere că aceaste masuri vor atenua impactul potențial generat de volatilitatea  veniturilor unora dintre clienții nostri. Vom mentine aceste masuri pe toata perioada necesara pana vom vedea primele semne concrete de imbunatatire a situatiei create”, a declarat Ionuț Stan, Presedinte al PCIFN.

Despre PCIFN:

PCIFN reprezintă marea parte a sectorului Instituțiilor Financiare Nebancare din segmentul creditelor “Online” cu valori medii de 1.000-2.000 Lei și cu termen scurt.

Membri PCIFN sunt: Adwisers IFN SA, Ecofinance IFN SA, Extra Finance IFN SA, Ferratum Romania IFN SA, RoCapital IFN SA, Telecredit IFN SA, Viva Credit IFN SA

In anul 2019 membri PCIFN au acordat peste 250.000 de credite de nevoi personale pe termen scurt.

 

Comitetul Director al PCIFN

Persoane de contact:

Ionut Stan, Presedinte al PCIFN, 0722.210.219,

email : ionut.stan@patronatulcreditului.ro

Stefan Dumitru, Vicepresedinte al PCIFN, 0744.753.412,

email : stefan.dumitru@patronatulcreditului.ro